Genel olarak Ürün/Hizmet yapısı, Global NSO-NAP 7:2018 Vegan Belgesi Standardı gereklerini karşıladığında ya da uygunluğunu sağladığında, üretici Vegan Sertifikası’ nı almaya ve Vegan Etiketi’ ni kullanmaya hak kazanır. Vegan standardı konusunda Küresel olarak onaylanmış standardın NSO-NAP7 vegan-Vejetaryen Ürün/Hizmet Standardı olduğunun bilinmesi gerekir. Sivil Toplum Kuruluşlarının (Dernekler, Vakıflar vb.) Bölgesel olarak uygulamalar ve kriter listeleri ile uygulamaya çalıştığı Lokal Vegan Sertifikaları ve Etiketleri de farklı farlı yapılarda ve şekillerde kafa karışıklığına neden olmaktadır. Dünya genelinde Vegan Belgesi Sertifikasyon yapısını küresel olarak tanımlayan, ihtiyaçları karşılayan ortak tek etiket NSO-NAP 7 Vegan Belgesi Etiket Sertifikasyonu, Bölgesi farklılıklarla karmaşaya neden olan diğer sivil toplum vegan etiketlerindeki bu sorunu ortadan kaldırmak için çözüm üretmiştir.

Dünyada tanınan ve kabul edilen bu ortak etiketin ürün bazlı ve test odaklı değerlendirme ve doğrulama yapısındaki formasyonu ile çok rahat ve kolay alımı, Üreticilerin üretmiş olduğu ürün veya hizmetin, Uluslararası NSO-NAP 7 Standardın Vegan Kriterlerine gösterdiği Performansa göre ölçülmekte ve sertifikalandırılmaktadır.

Uluslararası IBI/NSO Vegan Organizasyonu tarafından Yetkilendirilen ve Lisanslandırılan Akredite Kuruluşlar, Vegan Sertifikasyonu sağlayarak Vegan Etiketlemeyi gerçekleştirirler.

Vegan Belgesi veya Vegan Sertifikası almak isteyen kuruluşun, Yetkilendirilen ve Lisanslandırılan Akredite Kuruluşumuz ISQ’ ya yaptığı başvuru sürecinden sonra teklif ve sözleşme süreci başlatılır. Teklif-Sözleşme süreci sonunda sağlanan mutabakat ve sözleşme onay adımının ardından, test ve kontrol aşamasına geçilir.

Üretim, ürün içerik ve aşamaları görsel ve deneysel metotlar ile kontrol edildiği uygunluk durum tespitinin yapıldığı, Test ve kontrol süreci neticelendirilir.Sonuçları uygun neticelenen kuruluşa Vegan Belgesi veya Vegan Sertifikası verilir.

Uluslararası Tanına, Prestijli ve Genel kabulü yaygın olan “NSO-NAP 7 Vegan Belgesi” global pazarda çok talep görmekte ve dünyada bilinmektedir. Sertifikasyonda; yiyecek ve içecek için talebin fazla olmasına rağmen kozmetik, ilaç, tekstil, deri, ayakkabı, mobilya, enerji, turizm, diğer hizmetler ve tüketim mallarında da Vegan Etiketi ve Vegan belgesi gerekliliği aranmaktadır. Bu sertifika, pazarda ve özellikle Vegan/Vejetaryen nüfusunun oldukça artmaya başladığı dünya coğrafyasında çok önemli bir işaretleme ve pazarlama aracı halini almıştır. Dünyanın dört bir yanındaki üreticiler, Vegan Belgesi almak ve tüm ürünlerini belge kapsamında değerlendirmek için hala çalışmalar yürütmektedirler.

Üreticiler için kolay bir Vegan Belgesi Alımı, Belgelendirme iş akış şeması süreçlerinin takip edilmesi ile gerçekleştirilebilir. Belgelendirme İş Akış şemasına buradan ulaşabilir ya da indirebilirsiniz.

Vegan Belgesi Almak için ISQ Belgelendirme Uzmanlarından da yardım alabilirsiniz.